Staten island

Igår var jag och Nina lediga, så vi och två andra tyskar vid namn Philip och shirley åkte in till manhattan. Philip skulle ta oss på en liten guidning. Vi  började med att ta oss ner till The south ferries, och tog staten island båten över till staten island. Båten tog cirka 20 minuter och du körde precis ut med frihets gudinnan. Vi tog båten över för att kolla på två enorma brev som symboliserar friheten de människor har funnit som dog i terroritattacken den 11 september. Breven ska betyda att vi vill säga att vi saknar dem och hoppas att de har de bra.







Dessa två breven flyger iväg och man ser manhattanan och där de två tornen skulle ha stått i bakgrunden.

Sen åkte vi tillbaka med båten och åt lunch, gick och kollade på denna globen som stod mittemellan world trade center byggnaderna, som de senare grävde upp och placerade i en park inte långt där ifrån. Man kan se vilka skador globen tagit. Och sedan 11/9 2002 brinner där alltid en eld. Den andra bilden här nedan är från när den stod på sin ursprungliga plats vid world trade center.




Här har vi bilder från ground zero, som nu är en ända stor arbetsplats där de håller på att bygga den högsta byggnaden i amerika. Det ska vara klart 2016.





De som dog at the fire department.

Jag hade på ett sätt förväntat mig mer av en minnes plats, mer personligt och mycket större. Men det ska tydligen komma det med runt 2016. Detta är hur det ska se ut. Det ska vara denna byggnaden nedan, men den står inte där de andra tornen stod utan där tornen stod ska man fylla med vatten och göra som bassänger.

The freedom tower





Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0