Domstol

Idag vet jag inte hur det har gatt riktigt! Men igar fick jag reda pa att de skulle till domstolen idag. Michelle hade tydligen slagit tillbaka pa hans oerhort orattvisa forslag.  29/11 klockan 10 i dolstolen i NY.. Utgangen kommer nog ta nagra manader dock. hm.. Spannande!
Adam var apnervos igar och forsokt fraga ut Caitlin, 3 aringen, vad mamman hade tagit henne under dagen.. Sen sa visste jag att schemat skulle andras pa grund av domstols tiden idag sa jag sa till Adam blir det nagra andringar imorgon och da forsokte han liksom fa det att lata som han skulle pa ett mote pa jobbet, men jag sa att jag visste.. patetiskt att ljuga, och da blev han anda mer nervos och fr agade om Michelle hade dragit med mig pa hennes sida. Herre gud! Har jag hamnat pa ett dagis, jag kanner mig som jag lever i en av familjerna fran "the blonde and the beautiful" urk!

Torsdag & Fredag

Har lovat Linn att jag ska bättra mig på blogg fronten så ska verkligen försöka förbättra mig..

Jag vet att jag har mycket bakom mig som jag inet berättat om man det kan jag ta de dagar som är något mindre händelserika. Vi har precis passerat Thanksgiving weekend och långledigt! Vilket jag inte tackar nej till. Tror att alla Au pairer ser fram emot alla stora högtider och vill verkligen uppleva dessa på ett Amerikanskt sett. I och med detta och min familje situation gjorde thanksgiving mig ganska besviken. Mamma Michelle kom över och satte sig vid datorn, Adam lagade mat hela dagen och barnen var helt kaos. Men jag trodde liksom att thanksgiving liksom började när man satt sig ner och åt. Men stämningen runt borde var hemsk och man kände att samtalet kämpade sig fram mellan förädrarna och barnen som bara sökte deras uppmärksamhet genom dåligt uppförande. Jag tror att maten och efterrätten åts på cirka 20 minuter, sen tog hon barnen och åkte. Ahopp.. där var den thanksgivingen.



jag bakade mormors frallor!



Kalkonen!

i fredags var det den ökända Black Friday som vi både hört hemska och bra saker om. Jag och Nina som var lediga bestämde oss för att gå all in på denna SHOPPING DAG! Måste ju leva upp till sitt rykte som shopaholic! haha. Jaja, men vi bestämde oss för att ta sju tåget in på morgonen, för det är så att undet black friday så är det mega rea på allt, och olika affärer har olika erbjudanden som börjar vi olika tidpunkter, de flesta affärer öppnade vid midnatt eller runt 4 på morgonen. Men vi ville komma tidigt till topshop rean, som vi dock inte köpte något på. Men vi var inne i NYC i soho vid 8 och tog tåget klockan 19.00 hem. Tror aldrig att jag har "gått på stan" så länge förut, jag var helt slut. Mina fötter var helt döda!

Fick en hel del köpt dock! Det mesta av detta inhandlades denna helgen, julklänningar. :) :)



Bästa inköpet







Insikt

Först måste jag säga att jag har varit lite dålig på att uppdatera, uppdaterade en gång och då försvann allt innan jag hann publicera och det gjorde mig lite upprörd, vilket är ett fancier word för pissförbannad.

jag har egentligen massa att berätta men det är svårt att sammanfatta det varje gång men ska skriva.

Har hela tiden tänkt att jag ska berätta om mitt dagliga schema, men det är svårt eftersom jag typ inte har något schema. Dagarna är helt olika från dag till dag, inte på grund av att schemat alltid är så olika utan för att schemat inte följs. Jag vet inte hur det har varit hos andra familjer med deras första au pair för att alla mina vänner är inte "första-familje-au pairer". Men min familj har inte koll på något. Alla vet att det är pinsamt att fråga om pengar, jag måste alltid fråga om min lön, jag får aldrig mitt schema i tid och allt är bara en röra. Hade egentligen hoppats på att jag hade haft min hostmum som familjegrund istället för Adam. För här är allt så rörigt, han är en jätte snäll kille, men herregud, visa lite stake! "haha inte så Linn!" Men han är en sån mes, han kan inte prata om något annat än om barnen, ha öppnar inte upp sig och visar inte några känslor. Han tycker inte någoting är roligt som inte har man barnen att göra, han har inget socialt nätverk.. han är en riktig geek.. 

Hon däremot är hipp, rolig, spontan, pratglad och öppen och gillar att diskutera saker. Hon berättar saker som hon kanske inte skulle men det känns bättre för mig att veta än att inte veta så jag är glad att hon gör det. Alla som känner mig vet att jag har lite svårt att hålla tyst när jag har en åsikt men här kämpar jag verkligen för att hålla käften i vissa lägen. 

I måndags åkte Adam iväg för att möta upp Michelle och de skulle prata, igår när jag träffade Michelle, var människan helt förstörd, hon sa knappt ett ord, hon skrattade inte med barnen, kämpade för att hålla humöret uppe och gick in på toaletten och grät några gånger. Idag fick jag reda på att han hade bestämt sig för att ta skilsmässan till domstol och att han skulle ha vådnaden. Tydligen är det så här att den som ansöker om skilssmässa har mycket mindre chans att få någon bestämmande rätt över barnen, och Adam "den mesen hade tydligen sagt sin åsikt" och bestämt att hon bara skulle få ha barnen en dag i veckan. De har pratat om detta tidigare och då hade de bestämt två dagar i veckan och varannan helg men nu hade han plötsligt ändrat sig. Och drar man detta till domstol så är domen fällande tills barnen är 22. Helt sjukt! jag lider verkligen med henne eftersom jag anser att hon är en mycket bättre förälder än vad han är. 

Han försvinner kvart över sju varje morgon och kommer hem kvart över sju, tills han kommer hem brukar jag ha badat barnen, läst dem en godnatt saga och fått dem i säng. Men om han kommer hem innan barnen riktigt somnat går han alltid upp och förstör alltihop, barnen flyger ur sängarna uppspelta över att se honom och kör på alla trick som de redan försökt med mig; jag är hungrig, törstig, jag vill inte ha denna musiken, jag vill läsa en till bok, jag behöver mata min leksakshund..blablabla.. och han låter dem göra allt detta. Fattar han inte att han förstör, allt som jag redan nekat dem, ger han dem, jag blir the bad cop! hyper irriterande, så nu ska jag hålla barnen upp till han kommer hem vid kvart över sju vilket resulterar i att han inte får i säng dem förrän nio och sen är de kinkiga på morgonen! 

För de två timmarna som han bara få tjata på dem att gå tillbaka i säng vill han kämpa för i domstol. HALLÅ! 
Liksom barnen får ju bara flänga mer fram och tillbaka på grund av detta. Jag anser att han inte är en bra förälder, han är inte dålig men han har fel värderingar, som att han vill spara precial allting, varenda papper de drar ett sträck på vill han spara med spara menar jag lägga i en rörig hög någonstans i köket.

Insikt jag är som min mamma! :S Gosh! Trodde aldrig att jag skulle säga det. Denna röra i detta hus gör mig totalt GALEN! vem fan lever så här, liksom matbordet, vissa dagar kan vi inte ens äta där eller får vi tränga in oss i ett hörn för att det inte finns plats. Mamma jag ska inte bli riktigt som du OCH jag är glad att jag slipper vara hemma och behöva gå igenom julstädningshysterin! Men det är thanksgiving imorgon och huset ser ut som ett krig, ett prinsess VS. krit VS klistermärks- krig.. döda mig! jag måsta säga något... 

jaja, kanske lite för mycket prat för idag, sinnesstämningen aningen upprörd..

över och ut 

"Can someone please make sure that the lady on the plattform stays there"

Efter en sleepover at my place med Julia, en något lullig Adam och lite sällskaps spel. Blev det fredag och jag och julia åkte till New rochelle för att skaffa ett social security number och det var ännu en omgång av onödig utfrågning. Och det visar sig att jag har tre förnamn enligt hur jag är skriven i landet. ´Så när jag ska skriva under papper ska det vara med alla mina tre namn. Efter detta lämnade jag av Julia och jag åkte till White Plains där min hostmum bor för att käka lunch med henne barnen och Gram, som är hennes pojkvän. Alla vi som älskar P.S I love you och Irland såg han precis ut som en som sjunger på baren i Irland.
Senare på fredagen kom Nina & Anna förbi och vi såg en underlig film och bakade Pumpkin kaka, det var mysigt.

Lördagen var en dag i turisternas tecken, jag och julia tog först sovmorgon och begav oss senare in till NYC för att turista lite. Nu efter att man ha varit här en månad så är det svårt att inte lite irriterad på alla som försöker sälja på en turist prylar och aktiviteter. Men vi lämnade time square området och åkte tunnelbanan ner emot brooklyn och gick upp på brooklyn bridge, UNDERBART VÄDER! Som svensk är det även svårt att förstå att det kan vara 20 grader varmt och sol i november. jag bara älskar det. Brooklyn bridge var fint, antagligen på grund av vädret, det låg en viss stämning över staden i lördags, en sorts förvirring. Ute skiner solen och alla går i tunna kläder och i affärerna sjungs julsånger. Efter det gick jag och Julia vidare ner mot frihets gudinnan, men vi kollade bara på avstånd. Vi gick och åt sushi, tog en liten shopping tur och sen fikade vi mitt emellan två vägar vis Empire state Building.
Efter detta skulle vi besöka Annas omtalade hus, hennes hostföräldrar är mycket märkliga och jag kan förstå att hon funderar på re:match. Hon vet ingenting om hennes familj, de släpper inte in henne, de utnyttjar henne så att hon måste jobba mer än vad hon får, de slår barnen, föräldrarna skriker på varandra hela tiden och huset är inte ett hem utan mer av en lokal. I alla fall efter att hennes föräldrar kommit hem lånade vi bilen och åkte på en tur, vilket var sjukt kul. Skrattade nästan konstant och vi stötte på en partycar! :)





Söndag, hade varit i behov att sova men icke, vi åkte med Anna och Nina till NY för att möte upp några andra tjejer, Vi köpte mat och gick till central park och satt i solen och åt. Det var inte lika fint väder men det var fortfarande fint. Det var kul att träffa lite nytt folk och vi pratar om att fira jul ihop eftersom nästan alla värdfamiljer ska åka iväg. Vi gjorde en människopyramid och hade trevligt. Sen när vi skulle ut från parken såg vi Ben Stiller spela in en scen till sina nya film. Det var coolt att se enn riktigt stor kändis utanför konsert sammanhang. Liksom Stefan holm räknas inte. haha.



Vad är det för fel med att ha ett fast pris och en gågata. Fattar inte varför ett land väljer att läägga skatten uppe på priset, Hur smart är det, du kan ju liksom aldrig gå in och köpa en dricka och veta vad de kostar säkert, man måste alltid ha en marginal när man ska köpa saker så att man ha tillräckligt med pengar. Du måste ju ändå betala skatten, det finns ju inte ett sätt att undgå, så varför inte bara lägga in det i priset. IDIOTER!
Och varför har det inte alla butiker på ungefär samma ställe så man slipper gå åttio mil för att komma till de olika affärerna.

Måste även berätta en liten höjdpunkt, min kära vän, JULIA DORIS ERICSSON har gjort det igen. hon har fått en människa som mig själv som aldrig rodnar att rodna, rent av skämmas! Vi kommer till tågstationen i Pelham och tåget kommer fem minuter tidigt, vi måste slänga oss på maskinerna för att köpa biljetter, men Doris tänker, Jaaa.. jag tar alla mina en dollar sedlar och trycker in i maskinen för det har jag ju tid med. Vi andra springer på tåget... Julia hinner inte få in alla sedlar i maskien men hon springer på tåget, skriker fan jag har inte min biljett, slänger sig ut igen, vi ropar på henne att hon måste komma, hon slänger sig på tåget igen, utropar igen att hon inte har sin biljett, flyger ut, konduktören ber henne gå på tåget, hon kämpar fortfarande med att få in tillräckligt med pengar i automaten. Vi börjar få panik efter att ha hindrat dörran att stängas ungefär 10 gånger säger en röst i högtalarna: "Can someone please make sure that the lady on the plattform stays there". Åter igen efter att ha våldtagit biljettmaskinen ett antal gånger flyger Julia på tåget. Och alla på tåget ha bevittnat denna pinsamhet, vissa stirrar, andra flinar men de flesta skakar på huvudet. Efteråt kan man inte annat än att dö av skratt och tänka att en marginal på tio minuter kanske är smart i fortsättningen. VI hinner inte mer än till grand central och julia ska köpa en retur biljett innan första personen kommer fram till oss och härmar julias flängande mellan tåget och biljettmaskinen och skrattar åt henne. Detta händer bara dig. haha.

över och ut



Det är så rätt att lura barn!

Idag har mitt kreativa jag gjort loppor, vi alla känner till dessa sen barna dagar. Tyckte faktiskt att det var ganska kul att klipp aoch klistra lite. Sen kom jag på att detta var ett extremt smart sätt att lura barn på. Problemet med mina barn är att få dem till att göra som du säger.  Så gjorde ännu en loppa där jag beslöt att bara skriva saker som barnen behöver göra när de ska lägga sig, som att samla ihop deras hundrasjuttio snuttefiltar som ska vara i deras sängar, borsta tänderna, duscha, fylla på vatten glas bland annat. Och jag må säga att jag har aldrig sett barn så entusiastiska när det gäller att göra sig redo för att sova. Tyckte nästan att jag var värd en guld stjärna i kanten där. Men det ligger lite tanke bakom lopporna också, nu känner jag mina flickor så väl att jag så klart vet att färgerna pink, red och purple kommer bli tagna först i loppan och därför är tillexempel de sysslorna som bör komma först under dessa färger.


Annars är det oftast de vanliga lekarna som gäller, dress up och pussel. Eller som är det samma böcker varje dag. Idag var första gången som Emily var riktigt tjurig och betedde sig riktigt illa. Caitlin kan man nog säga alltid beter sig illa, hon är alltid sur för något, vill alltid ha det hon inte redan har och gråter för mista lilla. Men det värsta är att hon vet att det kommer gå igenom, som idag på morgon så bad de om mjölk och jag gav dem varsin mugg, men nej.. emily tog den rosa muggen… jag sa att alla andra muggar var i diskan och hon skulle vara nöjd med den hon fick, typ, det låter kanske spydigare än vad det var. Men donk donk donk, pappa kommer ner för trappan, hon skriker ännu mer, pappan går till disken diskar en rosa mugg och byter! FAN! Han ska inte göra så! Han har inte fattat att hon inte dör av att ha en blå mugg och att hon borde få sitta och gråta tills hon förstår att det inte lönar sig.

Har två spännande dagar framför mig, imorgon är det Bronx Zoo som gäller och sleepover med Julia! På fredag är det lunch med Michelle och hennes nya kille! Spännande!

 





Detta är utsikt från Michelles lägenhet.

Barnen älskar min kamera, och vissa bilder blir faktiskt ganska bra, även om de har ett finger över
blixten som på den i mitten. De missar inte personen lika mycket som innan, så de tre sista bilderna är tagna av Emily!








 


WAH!?

Nu tänkte jag dra en liten underdrift och berätta om min hostmums lägenhet! Herre jävlar! I stan föörsöker de sälja på en biljetter som kan ta dig högt upp över marken, på massa olika sätt, till exempel genom att åka upp i Empire state building eller betala skjortan och ta en helikopter tur. Men jag kan bara åka 35 våningar upp till högsta vårningen i ett höghus, där min mostmum nu mer bor. Jag kröp fram till kanten för att det var så högt och såg hur solen sänkte sig över manhattan i horisonten. Senare tog vi hissen 31 vångingar ner och där hade vi bubbelpooloch en större dok svinkall pool, plus bastu för den som gillar det. Det fanns också ett jätte fint gym. En privat biosal för 12 personer, och i samma hus finns en mataffär, en vanlig bio och massvis med affärer. Hon behöver inte lämna sitt hus för någonting. Det var riktigt mäktigt! Hon måste träffat en riktigt rik snubbe, han jobbar ju på wallstreet så antagligen drar han in en del.

New York fru here I come!

Helgen



SÅ skönt att få sova på helgerna! Så efter behövlig sömn for jag och Julia in till the city för att ha lite mysigt, SVIN KALLT att tillägg. Här ute i våra sköna förorter är det oftast inet så kallt under dagen men i stan är det svin kallt och blåstigt. Vi åkte in för att vi skull eköa för att gå på broadway show och tyvärr valde vi nog fel. det stod mellan mamma mia och west side story och vi tännkte att mamma mia vet man ju hur den är så därför tog vi west side story, VILKEN NITLOTT! Halva konversationen var på spanska, det var som en om möjligt lite bättre version av estet pjäserna på figy, men det var inte med stor marginal. Allt var halvdant och och mycket konstigt. Jaja, nästa gång tar vi något vi känner igen som lejon kungen eller mamma mia.

Hm, sen igår var det åter till att sova ut och sen hade jag och Julia en targetdejt, då vi skulle köpa tandkräm och schampoo, target är som ett fyra gånger så stort EKO. Det är nice! Trevligt nog så träffade vi Nina och Anna och hade en lunch dejt på Subway där vi planerade framtida händelser, så som jul, då vi alla verkar vara ganska lämnade i stoicket allihopa då våra familjer reser runt till släktingar och lämnar oss utomjordingar till att sitta hemma själv. :S Efter det bestämde vi oss för kaffe, så då åkte vi till New rochelle till ett jätte fint starbucks. Efter att ha pratat hår ett bra tag så bestämde vi oss för att besöka target igen och köpa hårfärg och hålla färgnings kväll i min källare. Anna slingade mitt hår med folie slinger och det blev faktiskt riktigt bra! Det roligaste var att Julia var den ända som var nervös inför detta och hennes hår slutade inte riktigt som det skulle, tror jag, för hon åkte hem utan att skölja ut det. :S Det var ganska oranget, haha, förlåt men det var sjukt kul just då. NU hoppas jag att det är mycket bättre Så det blev e sjukt sen söbndag kväll igår tror tjejerna åkte vid halv 2. Så ganska trött just nu.

Jag älskar min säng den är underbart, dock älskar jag inet att värmerören sitter precis i min vägg och börjar låta skit högt varje natt och väcker mig. Idag måndag är det Caitlins balett på schemat och sen är jag ledig fram till kvällen, alla dagar ser olika ut och denna veckan är barnen lediga från skolan torsdag och fredag på grund av vetranernas dag. :S mysko nog. Så på torsdag blir det zoo. :D



my precious


måste skriva av mig lite

hååå, helg! förstår nu er 7-4 arbetande män och kvinnor där ute, fyfan! Speciellt sju biten tär på mig.
jag är en så kallad sovare, gillar att sova, älskar att sova, kräver sömn. Mamma & pappa ni fick ett matkrävande barn och ett sömnkrävande barn. Men nu är hon egentligen alldelses för mycket för att sitta uppe oh skriva inlägg men det blir aldrig av annars.

Denna veckan har varit lite mysko, en bra vecka, det gick snabbt men jag har fortfarandse inte kommit in i det.
Att vara au pair kräver mer än man tror. Tror att jag såg lite för lätt på den här barnpassningss grejen före jag kom hit. Vet inte riktigt om det har hänt så stora saker denna veckan. Har hängt med julia, lunchat, FÅTT EN BIL som kommer på bild inom kort, passat barn, misslyckats med att göra broccolisoppa och sett en helvetes massa true blood.

Idag var första dagen som jag kom hit då jag faktiskt insåg att jag har kommit till en familj som ligger i en familjekris. Hur sorgligt detta faktiskt är, hur dessa saker som vi ser på såpor faktiskt händer. En skillsmässa kan innehålla så mycket mer än bara ett uppsagt äktenskap. Jag är så glad att barnen är i den åldern som de är, att de inte förstår innebörden. Idag var även dagen då jag kände mig påverkad av detta, inte att det var värsta grejen men att det brister i deras kommunikation. Idag flyttade mamman ut, flyttbilen var här och hon flyttar in med sin nya pojkvän. Saker försvinner, rum blir mer och mer tomma. En konstig stämning ligger över huset, eller möjligtvis bara hos mig. De fick ta en en barnvakt i kväll eftersom jag inte är tillåten till att jobba mer än 10 timmar på en dag. Så michelle ringde in Luisa som kom mellan 6-10, ingen vidare barnvakt by the way, jag och julia åkte och köpte mat och slank ner till källaren, vid 23.30 kommer Luisa ner och jag blev helt paff, Adam hade inte kommit hem än från ett välgörenhetsmöte som Emilys skola anordnade och hon hade suttit uppe och väntat i 1 och ½ timme. Så jag blir orolig, han är inte den typen som inte kommer. Jag får tag på honom och Luisa lämnar oss och han kommer hem en stund senare, ganska såå berusad. Inte överdrivet, men luktande och sluddrande. Kan inte annat än att tycka synd om honom. Han kan fan inte ha det lätt just nu och att michelle flyttade ut allt idaag kanske tog lite för hårt på honom. Men det är svårt att veta vad man ska säga. Hoppas att löser sig för dem båda, de är verkligen underbara människor båda två.

Imorgon blir det THE CITY med Julia, broadway show på schemat!


Låt mig presentera


    


            JULIA ERICSSON                                             DORIS





en något flummig helg!

Vet inte riktigt var jag ska börja, denna helgen har gått så fort och det har hänt så mycket.
I fredags så jobbade jag till åtta och sen tog jag en taxi till miss Julia och var mer eller mindre livrädd när taxi chauffören inte körde den vägen som jag och Adam alltid annars har tagit när han skjutsat mig till julia. Men jag kom iaf fram dock var det svindyrt! Julia är fortfarande barnvakt för hennes värdföräldrar är bortbjudna, så vi sitter tysta och äter när det pligar en gång på dörren, vi stelnar till för vem ringer på dörren klockan 10 en fredagskväll? Vi går och kollar men ser ingen, tio minter går det ringer igen. Vi kollar men ser ingen. Vi lämnar köket och går in till deras tvrum där det finns massor av fönster. Vi sitter där kanske i en halvtimme så bankar det på dörren, vi blir tysta och släcker ner, det ringer ännu en gång. vi ligger nu raklånga i soffan och julia kikar ut mellan två kuddar i soffan och ser en man i 30 årsåldern sitta på trappan utanför. Vi får total panik och börjar ringa värdföräldrarna som inet svarar och hela tiden ser vi denna man sitta utanför på trappan. Tror aldrig att jag haft en sådan panik förr. Det hela slutar med ett gapskratt då vi inser att mannen på trappan är butlern som står i hörnet av rummets spegelbild. Och att det inte alls är en riktig person, men då var det redan försent värdföräldrarna sa att de var påväg och allt var bara riktigt pinsamtt. Helt upprörd som vi var skulle Julia köra hem mig, OCH denna färd! Det tog oss typ 45 mminuter att komm atill mitt hus, och GSP:en och oss var inet riktigt goda vänner. Julia och jag är nog ganska rädda båda två för att köra bil efter den färden. Tyckte syd om julia osm även skulle köra hem ensam efter detta.

Lördagen spenderades i städernas stad, NYC! och det var en lång och sjukt flummig dag. Tror verkan jag eller Julia har egentligen gjort ett sådär enromt bra intryck på varandra. men vi redde ut att åka tunnelbana och det är inte skam. Dock måste man ge subwayen ett stort minus! gud, vad äckligt det var. jag har bara åkt tunnelbana i London och i Hong kong innan och de är lätta att förstå sig på och de fungerar bra och det är fräscht. Men denna i NY var så äcklig, skitigt och gammal och luktade skit, och jaaa! Att hitta i NY är sjukt svårt och att förstå sig på systemet med Uptown och downtown och ur gator går och allt ät en riktig utmaning.





men iaf vi hann med att göra bort oss ett antal gånger denna dag, Julia sätter armbågen på sin bricka med mat och får hela colan i knät, jag välter ner byttor på victorias secret (julia skäms), julia doftar på parfymer som det så fint heter och i rörelsen när hon ska få av en kork på en parfymflaska slänger hon ut alla kaffebönorna som hon har i en burk i andra handen över hela golvet. (JAG SKÄMS), Vi ska nog hålla oss borta från det victorias secret i fortsättningen.







Söndags var det trick or treat som gälde och det var kul men kallt! Massa vänner till barnen och föräldrarna kom hit och vi beställde pizza och det var kul att räffa dem!  Annars blev det en lugn dag med tvätt som tvättades och true blood som sågs!



Vissa hus hade sjuka dekorationer!





Här är alla barn!





RSS 2.0