fredag

Idag har det varit halloween parad på Emilys skola! Det var massor av barn och jag är fortfarande helt imponerad över allas utklädnader. Annars idag så har jag och Michelle, barnens mamma, rensat bland barnens leksaker och om man ska dra en lätt underdrift så har de enormt mycket leksaker!! Sen har vi varit på target och köpt hårtork och plattång!
Åt surkål idag bara det hör inte till vanlighetrena!

Caitlin sa idag, Lovisa do you have a donut in your hair. It looks like spagetti with a donut! haha, hade den där bullen som gör året som en ring. Tyckte det var lite sött. Cailin har lärt sig att knäppa med fingrarna och säga Ohh, SNAP! Ser så roligt ut. Emily är fem och redan helt inne i pojkar hon är besatt av bröst och gör allt för att låtsas att hon har ett par.

Jag har även invigt true blood idag! Väldigt bra må jag säga!

Imorgon blir det THE CITY MED JULIIIIA! Tummen upp må jag säga!

Här kommer lite kort från när Emily gick parad och när vi lekte med ansiktsfärg innan idag!





Denna bilden är så söt, ser ut som kines pojkenvill ge emily en puss och hon är sitt vanliga whatever jag!



Kan inte annat än att älska denna Cupcake dressen!!









Ser kanske freaky ut men gillar bilden ändå!

torsdag

Idag har varit en lång dag, har varit och handlat mat ör första gången och gått vilse bland alla konstiga saker som de har. Barnen lever mer eller mindre på sötsaker och spagetti med ost. Det är det ända de äter, föräldrarna tycker att de äter för dåligt och det har barnan lärt sig och så fort som det är något som de inte vill göra som bada eller gå och lägga sig de säger att de är hungriga för att de vet att det går igenom. Har en känsla av att jag är den hårda i sammanhanget, dock så lyssnar de inte på mig som på deras föräldrar.

Idag har varit en rolig dag, har varit på amerikas 12 största köpcentrum och shoppat lite, inte mycket men fann mycket men köpte knappt något.

Idag har föräldrarna night out med deras vänner så jag har barnen själv och den lilla ger mig en match då hon gråter konstant och försöker med alla knep. tålamod....

Snart är det helg. YES!!!!

uppfostran

Jag tror inte att man förstår hur svårt att är att uppfostra barn tills man verkligen sitter i det, inte heller hur stor inverkan ett beslut kan ha. Och hur mycket ens personlighet spelar in i denna uppfostran. Om man klarar av att se sina barn gråta och skrika och man klarar av att säga nej. Hur ska man uppfostra ett barn som inte lyssnar på ord utan att ta i med våld. All typ av kroppslig kontakt är jag helt emot, så hur ska man straffa?

Två barn som är fysiskt aggressiva mot varandra hur tacklar man det? När det inet hjälper att säga att så får man inte göra. När är det dax att sluta dadda?

kan inte säga att jag har svar på någon av dessa frågor, det är jätte svårt.

Lite bilder från första veckan


Första besöket på starbucks, det sämsta med att ta massa kort är att de också ska ta kort med min kamera då, och min procentsats av att slarva bort och ta sönder kameror ligger vi pyt till. men de är inte helt värdelösa på att ta bilder, svåraste är för dem att få med hela huvudt på mig.
Vi har även varit på balletlektion! Och lekt ute bland cyklar och annat!

 

Sen har vi varit på ett köpcentrum där det gick att hyra och åka skridskor vilket vi gjorde. Fann det underligt att de inte hade hjälmar på sina barn när de åkte, Emily var väldigt duktig och jag lärde henne göra isbubblor. 

 
 

kortfattat dag för dag

Detta skulle man nog kunna kalla en av de mest händelserika veckorna i sitt liv, en vecka har gått sen jag lämnade kära trygga svearike. jag har varit på den överskattade introduktionsveckan, träffat min familj och varit I NYC!

Familjen bor i ett hur cirka 25 minuter utanför NY. Och det ar ett lugnt område som har ekorre problem, ekorrar är överallt, när jag kollade ut för en stund sedan var det 14 stycken på vår lilla trädgård. Men jag har stora problem att hitta här allt ser mer eller mindre likadant ut, så jag har inte börjat köra bil än.

I torsdags när jag kom till familjen gjorde vi inet mycket, jag fick ett hjärtligt varmt välkomnande och barnen var överlyckliga och lider av hyperenergi!!  I fredags var jag mer eller mindre ledig och jag spenderade en hel dag med familjen från tidig morgon till sde gick till säng. Fattar inte att de kan gå i 110 en hel dag! utmattande särskilt nu när jag är så förkyld och snorar! Emily den äldsta av flickorna skulle på Halloween party på hennes skola, vilka kostumer de hade, herre gud! Värnamos halloween fester släng er i väggen. Det var ganska konsigt för barnen var mellan 5-13 och de spelade högre musik äv vad de gjorde på sigges back in the days och det var sexi bitch och andra passade sånger. I och för sig kan min 3 åring Caitlin texterna till alla Lady Gaga sånger! Det är ganska roligt.
Sen kom helgen då Adam var ledig och Michelle skulle ta med barnen till en park där de skulle övernatta. Jag och Adam åkte till IKEA och köpte lita saker till mitt EXTREMT rosa rum, nämn något som inte är rosa i detta rum. Men det spelar ingen roll. sängen är en queen size så jag klagar inte. :) haha. Sen skulle Adam ha bbq party så jag stack över till Julia som bara bor 10 minuter från mig i en riktning jag inte vet. Jag, Julia, Nina & Anna åkte till närmaste staden för att gå på bio men det blev för sent så vi åkte tillbaka igen!
Barnen kom hem igår och vi var och åkte skridskor!

Idag har varit min fösta jobb dag och jag hat haft barnen från 7.00-16.00 och jag ska jobba 18-20 också. Hoppas detta var bara idag för jag får egentligen inte jobba så länge på en dag. Idag har jag varit på ballet med Caitlin och lekt med henne.

jag har fått tillbaka min väska och köpt en adapter till min dator!
Första shoppingen, en tubhalsduk!



NEEEEEEEJ!!!!

SAMVETETS ORD! FORLAT PAPPA GRATTIS I EFTERSKOTT!!!!!!!!!!!!!!!

Familjen

Min dator ar dod och mina Adaptrar fungerar inte sa ni far klara er utan vara kara sista bokstaver i alfabetet ett tag!
Nu ar jag antligen men familjen i deras lilla sota hus i Eastchester NY, barnen ar underbara, vilda men underbara och de kramas hela tiden och ar valdigt tjejiga! jag tanker lagga urt bilder pa allt maste bara vanta sa att jag har fragat om det.
NY ar en sjukt vacker stad och jag gillar den redan. I eftermiddag ska vi leka dress up och Emily ska pa Halloween party. Nu ska jag borja packa upp! Ni ska bli mer uppdaterade jag lovar! :)

VIP

Under min första vecka har jag mött människor från 31 länder och skillnaderna är stora. Känns som att man är tillbaka i skolan igen, känner igen alla stereotyper, de tysta, de som skrattar högst, de som anser att allt de säger bör alla hålla med om och dem som alltid räcker upp handen som inte har ett vettigt eller smart ord att säga.
Och jag bör säga att skandinavier är de tysta typerna, tysta och förhållandevis tråkiga. Afrikaner, serbier, latinfolk ses och hörs hela tiden.
 Här finns folk som inte kan säga ett ord på engelska som inte kan berätta vad de heter (hur fan kom de ens med i programmet, familjen kommer få skicka dem på kurs för att ens kunna föra ett enkelt samtal), som skojar om att de inte har någon som hellst barnerfarenhet och skulle kunna döda ett barn, folk ringer till sitt hemland på hotelltelefonen och får en så stor räkning att de inte kan betala. det jag vill komma fram till är att världen är full av mysko människor, och vi är en av dem! Jag skulle säga att jag är en sådan som aldrig vinner saker, som inte bryr mig om saker som skämmer ut en. Men min
söta lilla franska tös sa att vi skulle klä ut oss på denna halloweentävlingen till Mother earth och hennes döttrar earth och water! OCH hör och häpa vi vann! Alla bara jubalde och jag bara blängde, vi blev VIP och får special mat och en tripp till NYC igår kväll. Det var roligt!

Nu sitter alla och väntar på att deras föräldrar ska pocka upp dem! Jag ska vänta 4 timmar efter alla andra för Adam jobbar!





f******N

Nu ska jag dra min klagosång

Har som jag brukar glömt min väska under en lektion, får inte tag på personalen som kanske kan ha tagit den OCH vi missade bussen till the mall på grund av att den sabla taxi chauffören åkte tio minuter för tidigt! JÄVLAR!
Kan ha tappat allt av värde som jag har med mig. PLUS att min dator har krånglat!! PLUS att jag stod i en kvart och försökte få på vattnet till duschen som var en konstig konstruktion! PLUS att man lägger ett jävla bakplåtspapper på toaletten som sedan är en omöjlighet att spola ner. PLUS att till frukost ätar man kakor som till och med är täckta med glassyr med små pumpor på!!

FAAAAAAAAAAAAAAN!!!!


hejdå sverige hej New York

Kan inte förstå att detta är samma dag som jag lämnade hemmet, mamma körde mig till Arlanda, svåra avsked och en lång flygresa. Men allt har gått galant! Träffade två göteborgstöser och vi följdes åt ända hit till New Jersey!
Är helt slut efter att ha nu snart varit uppe i 22 timmar, så tänkte sova även om klockan bara är åtta.

Första flyget var av Filippinsk klass om Millan vet vad jag menar och jag fick kallprata med en Varbergare i en och en halvtimme samtidigt som min blåsa höll på att sprängas, så resan till Düsseldorf kändes nästan längre än den till NY. Hade senare fullt upp på planet med att kolla på filmer!

Vilket intryck New York gjorde när man gled ner in över staden. Så maffigt! Dock under lite konstiga omständigheter då ena göteborgstösen Sofie började må illa och satt med spypåse och vi vifftade med pärmar för att kyla ner henne, samtidigt som man såg alla skyskrapor och frihetsgudinnan genom det lilla fönstret.
Fruktansvärd mat har vi försökt pilla i oss idag men det har mest blivit Polly för valmöjligheterna var små.
Men jag och göteborgstös nummer två Julia gick på dejt ikväll och åt oss mätta.

Fick uppdelning så att vi inte kan varandras språk här på förberedelse kursen så jag bor med en kindkyssande Fransyska och en oförstålig tjeckiska.

godnatt
jag hör polisbilar tjuta då är allt som det ska



Lovisa Larsson


RSS 2.0