Bilderna fick inte plats i förra....


Utsikt över SF, KOLLA IN CAITLIN! HAHAHA



cable car


Alcatraz


 Duschar



En cell (de var inte stora!)


caitlin tyckte det var BOOORING!



Det var häftigt att höra vissa av personerna från fängelset prata. Och höra hur de var funtade i huvudet.



det fanns två sortes celler, en som var som dessa, vanliga celler men det fanns även mörka celler som straffceller som men kunde få avtjäna veckor av mörker som straff.


adams mamma margi.


i regn!


Detta är en av de fångarna som lyckades flys cell. de grävde hålet som ni kan se i bakgrunden med skedar och de hade masker på kuddarna undernatten för att dölja sin frånvaro.


sjölejon i hamnen


The golden gate bridge i ösregn :)



SAN FRANPSYKO

San Fransisco ligger i mellesta kalifornien och har ungefär 600 000 invånare. Staden har fått sitt namn från Spanska missionärer som kom och predikade för inderanerna som bodde här. Men med skeppen förde även Spanjorerna med sig sjukdomar så det slutade med att indianerna dog och kvar stod Spanjorerna som döpte San Fransisco (Santa Fransisco). Alla förorter till staden har även de spanska namn. San Fransisco ligger som i en bukt där mynningen ut till havet går under den kända bron The Golden gate bridge. Och mitt i bukten ligger den kända ön Alcatraz. Som användes för att skydda ön under the civilwar och som även senare blev ett känt fängelse.
San fransisco är en väldigt vacker stad och påminner om en stad vid medelhavet eftersom alla husen går i vitt eller ljusa pasteller. I jämförelse med NY är det mycket renare och snyggare. Dock bor det inte alls lika mycket människor här.

San Fransisco ligger som på kullar vilket gör staden ännu vackrare. Det är mycket vatten och det hade varit jätteroligt att åka ut på valsafari eller på djuphavsfiske vilket de annonserade mycket om i hamnen. Det finns tydligen hajar i bukten också. :S 

 Fast jag är lite ledsen över vädret, när man kommer till Kalifornien vill man ju inet ha regn. Imorgon ska det kanske till och med snöa och det har det inte gjort sen 70-talet. Men vädret hindrade oss inte från att ge oss ut och turista idag. Jag var hade några saker på min lista som jag ville se;

The golden gate bridge
The cable cars som går uppför de vackra kulliga gatorna
Alcatraz

Så idag åkte vi först till Alcatraz vilket var väldigt intressant. Jag visste inte alls mycket om detta fängelse innan, men nu vet jag desto mer. Vi började med att ta färjan över bukten och sen såg vi en 15 minuters film om ön och fick reda på saker om ön.

Ön startade som en utsikts punkt med bra sikt ut över öppningen in mot SF. Ön användes av militären och hade flertal kanoner. Men SF blev aldrig attackerat. Senare efter the civilwar var över beslöt de att bygga upp ett fängelse på ön. If you misbehave in real life you be sent to prison, if you misbehave in prison you be sent to alcatraz. Detta var fängelsernas fängelse. Det ansågs omöjligt att fly ifrån Alcatraz eftersom det är 3 kilometer till land och vattnet är strömt och jättekallt. De värsta skurkarna fanns här bland andra Al Capone, den kända maffiabossen. Tre män var de enda som lyckades fly, de grävde ett hål med hjälp av stulna skedar bakom toaletten och klättrade sedan upp på rören i utrymmet mellan två celler och lyckades på det sättet fly. Om dessa personer överlevde eller om de dog bland vågorna vet ingen för de återfanns aldrig.

 


Ön var som ett litet kollektiv där arbetarna bodde med sina familjer. Barn och kvinnor bodde alltså på denna lilla ö med de värsta skurkarna under denna tid och ansåg sig bo idylliskt. De som bott där berättade i den guidade turen man tog (man hade öronmuffar som guidade en) att det var underbart och de inte såg eller brydde sig om brottslingarna eftersom fängelset ansågs omöjligt att fly från.

Efter att fängelse stände 1963 övertogs det av indianer som demonstrerade och ville ha tillbaka sitt land som de ansågs hade berövats. Så under 19 månader beboddes ön av indianer som devis förstörde och brände delar av fängelset. Öppnades som en national park 1973.

Senare gick vi och åt på en fiskrestaurang på Pier 39 som är ett känt område i hamnen. Såg vilda sjölejon. Och åkte till en känd chokladaffär och åt glass. Sen tog vi oss till världens krokigaste gata, som var VÄLDIGT KROKIG.
Jag såg de kända backarna, kullarna, cabelcar-backarna eller vad det heter lite överallt. Men vi åkte aldrig några.
Däremot åkte vi över the golden gate bridge både på dit och hemvägen.



Så en mycket nöjd turist!

GRYMT!

Jag känner mig helt i extas. typ lyckligt lottad. Jag ligger nu i en säng högst uppe på ett berg med utsikt över San Fransisco, även om jag delvis sov,så kändes det så maffigt att åka in i staden. Det tog oss 3 timmar att åka från Tahoe, antagligen lite snabbare än vanligt eftersom Adam körde i 140, :)

Det är konstigt att åka från ett viterlandskap med höga berg och dalar, till att gå upp en uppfart med blommor längs sidorna och komma in i ett kök med påsk och pingstliljor på bordet.

Adam är adams mamma upp i dagen. Fast inet lika städad. Känns som man bor i en samlare/prefektionists hus.
Fortsättingen är spännande. Över och godnatt.

SKITUNGAR

Igår var helt underbart! Jag åkte själv hela dagen eftersom jag helt enkelt inte har någon att åka med. Men jag tycker om att åka själv, då kan man hålla sitt egna tempo och vara i sin egna värld. Plus så träffar man så mycket folk i liftarna. Backarna var helt underbara igår och jag åkte igenom hela skidområdet. Hittade en favoritbacke i sherwood som var enormt välpistad och bred. Perfekta lutningen för att bara släppa på och göra STORA carvingsvängar!

Men eftersom jag åkte som en idiot i flera timmar i strålande solsken, blev jag uttorkad och fick en hemsk huvudvärk. Så slutade med att jag fick åka hem tidigare och uppsöka en ipren och sängen för en timme.

Karens ( adams brors fru) mamma kom besök igår så jag fick ge upp mitt rum för en natt och sova  på soffan. Och i ett hus där det kryllar av ungar som stiger upp runt 5 och två galna hundar som våldtar en emellan åt är det inte riktigt lika roligt. Och att Tori ( Adams styvmamma) hade satt ner värmen till 60 farenheit ( 15C) gjorde ju inte saken bättre med en tunn filt. Så antar att jag kommer sova gott inatt, eller vem vet eftersom ikväll lämnar vi Tahoe för att besöka San Fransisco och Adams mamma.

Adam för det andra gör mig GALEN! Jag får panik på honom att han inte ingriper när Emily beter sig som en skitunge eller är riktigt elak mot mig. Han bara kolla på henne, eller säger ”du är visst lite tjurig” eller säger att hon är trött. HON ÄR FÖR I HELVETE INTE TRÖTT! Hon är en jävla snorunge. Och jag kan ju inet säga till henne när han inte gör det. Idag på morgonen hade jag trårar i ögonen av frustration på den jävla ungen och hennes pappa. DET ÄR SÅ INTE OKEJ!!!

Idag har jag varit hemma med Liam och Caitlin. Liam är även han en skitunge som bör uppfostras!

Ikväll blir det roadtrip ner till SF.

Hejdå Tahoe Hej San Fransisco


sssswwwwwuuuusch

Är egentligen jävligt trött men eftersom jag inte uppdaterade igår på grund av text förlust måste jag ju uppdatera mina skidfantaster där hemma. Syftar i första hand på min bror och far ;) 

Måste börja och berätta hur lycklig jag är för att få stå på ett par skidor igen, känna farten under skidorna och nästan tappa kontrollen. Jag har inte åkt jättemycket eftersom jag inte har någon att åka med och eftersom man har hand om småbarn. Vi bor i ett jättefint skidhus i Tahoe, 3 minuter från backarna, som delägs att Adams stepmom Tori, hon har en 10 årig son med Adams bortgångna pappa som heter Alexander. Men är också Matt, adams helbror med fru Karen och barn Emerson 8 och Liam 4. Hela denna familjesituationen påminner om Olofsson virrvarret!

Så igår åkte jag lite själv först men sedan hängde jag på Tori och Alexader, men de ville mest åka puckelpist och offpist på gubb och det är verkligen inte jag. Jag är en speedjunkie som vill  att det ska vara väl pistat och att det ska gå sjukt fort. Så var inte riktigt på samma plan som dem. Sen åkte jag med Adam och Tori men de är ju så slöa, KOM IGEN! Pallar inte vänta i 10 minuter nere vid liftarna varje gång. Så jag trivs bäst med att åka själv! Då har man ju chansen att ragga lite också.. Igår träffade jag på några snyggingar i tvåsitsliften.

Skidområdet skulle jag jämföra med Trysil. Det är något sjukt med snö, skulle säga att det är ungefär 3 meter där vi bor. Sjukt, husen är liksom täckta. Skulle egentligen badat bubbelpool idag men när vi kom ut till poolen flöt det en bajskorv i vattnat troligtvis tillhörande Caitlin Kropp. Haha.

Jag kan även lägga till en delstat i mitt register förutom Kalifornien, Nevada som vi flög till. Mellanlandade även i Chicago.

Nej god natt! Eller för er god morgon, iväg till jobbet med er.

Puss

 




FAAAN!

skrev ett inlägg som försvann så uppdateringen får ske imorgon ist!!!

flying high

Just nu befnner jag mig på hög höjd, 10 000 meter, eller är det bara som folk säger. Är påväg till Kalifornia, och det känns väldigt konstigt. Man har hela sitt liv fått höra och se saker om Kalifornien. Så nu käns det mer än overkligt att man sitter på ett flyg och ska dit. Bara att vi ska mellanlanda i Chicago käns märkligt och mäktigt. Man känner sig som den lilla människa man är.

Igår skulle tjejerna ut och festa i City. Hade jättegärna följt med men antar att det kommer fler gånger. Åkte i alla fall till förfesten för att bland annat säga hejdå till emilia. Att en människa som man endast känt i två veckor kan få en att känna saknad är även det konstigt. Antagligen för att man inte känner att man är riktigt ”klar” med denna personen än. Man känner att man inte riktigt har haft tid att bekanta sig på djupet. Jag hoppas verkligen att när det väl är jag som sitter där och ska hem att jag känner att jag har gjort allt och att jag känner att jag är klar. Tror att de flesta faktiskt känner att man inte är klar. Kanske det är ytterligare en fråga om förändring som det var när man åkte hit. Det är förändringen som skrämmer en och ger en smått panik. Men det ska jag inte oroa mig för just nu.

Nu ska jag återvända till att sova med öppen mun och önska att jag hade öronproppar för att slippa barnens gnällade. 

                                                        


hurra 4 månader idag.

Kan  inte riktigt förstå att jag redn har varit här i 4 månader. Jag tänkte att jag skulle hålla ut i ungefär 3 månader sen skulle jag få bestäma om jag trivdes eller inte. jag skulle då ha valmöligheten att åka hem. men fortfarande sitter man här som den blondin man är och väntar på käftsmällen som ska ta ner en på jorden och därmed inse vad i helvete jag håller på med. Med andra ord kanske detta bara är ett tecken på att man verkligen trivs.

Imorgon eller snarare inatt åker jag och familjen till kalifornia för att först åka skidor i tahoe och sen ska vi vidare ner till San Francisco. Vet inte om jag ska ta med mig min dator eller så får vi väl höras av på skype i Iphonen.

Över och ut.


Love is in the air

Har en viss herre i huset som verkar ha börjat dejta. Han smsar massor och ligger och pratar telefon långt in på nätterna. Spännande.

Igår hade vi "misslyckad-scones-kväll"

Igår efter många om och men blev ändå scones kvällen av. Vi kom alla till mig runt 9, tyvärr så visade det sig att Adam kom hem tidigt just idag bara för att jag hade bjudit hem folk. Han som alltid är ute sent annars. Men han gör inte så mycket väsen av sig. Sen så satte vi igång och baka, men vi var nog lite för många kockar så vi misslyckades ganska rejält med degen. Så den växte inte i ugnen. Men det gick hem ändå! :)

En rolig sak hände efter att alla åkt hem igår; JAG FICK ADAM ATT TA NER BRÖLLOPSFOTOGRAFIERNA :D

Idag är min sötos Caitlin sjuk, så vi myser. Denna lilla solstråle kan även hon vara lite nere.


Alla kärlekars dag(ar)

Vi firade först på söndagen genom att köpa hem pizza och dounats och körde julklappsspelet (fast i kärlekens tecken) Det var roligt att spela det igen. Ett ypperligt spel tycker jag eftersom jag nu har vunnit båda gångerna!! Jag vann fem paket och alla andra hade två eller tre. Så jag fick lite allt möjligt! :)





På själva dagen bestämde vi oss för att besöka sherwoodsskogen för lite chickenwings. Kan tänka mig nu i efterhand att det var ett bra val för att undvika kärleksparen. För hur romantiskt är det att sitta och slabba med kletiga chickenwings för 10 cent styck! Så det var inte jätte mycket folk som vi fick höra det normalt är. Vi var 6 personer som beställde in 50 wings, vilket resulterade i 5 dollar. Mindre än en dollar per skalle. :) Hur nu detta kan gå runt. Gott var det i alla fall och trevligt svenskt sällskap. Måste bara säga att Sverige är världens bästa land!


SAKNAR MINA TOKISAR!


Gårdagens festligheter

Hade en hyffsad bra dag med barnen igår, vi dansade till Lady Gaga och Abba i säkert två timmar. Det var första gången på länge som jag kände att jag och Emily hade riktigt roligt och stod på samma sida. Det har ju varit lite knaggligt mellan oss på sista tiden. Det var jätteroligt och jag släpte verkligen loss när vi dansae runt här i köket. Så jag jobbade till fem och sen kom julia över för att göra oss i ordning för lite festligheter i White Plains med våra nyfunna svenska vänner. 

Kvällen var riktgt rolig, vi förfestade hos Elin och sen tog en taxi till White Plains. Där gick vi på en bargata, 
från bar till bar. Det var riktigt roligt att dansa med tjejerna.






Sjuka barn

Att ta hand om en unge som redan är gnällig, otrevig och allmänt för jävlig så blir det inte bättre av att ungen är sjuk. Eftersom Emily är sjuk och har varit sedan i tisdags, så har jag jobbat extra mycket denna veckan och jobbar även idag Lördag eftersom Michelle är på konsert och Adam i Florida.

Har även denna veckan tagit tummen ur röven och börjat umgås med Lovisa, Ida och några andra svenska tjejer som bor ganska nära mig. Det är roligt att träffa nytt folk!! Så igår efter att vi slutat vid 5 åkte jag, Lovisa och Ida till P-mall för lite shopping. Mycket nöjd med mina inköp så kanske kan visa er ett foto senare efter som jag har tänkt att ha på mig detta ikväll. Blir en outfitbild. haha.

Ikvll ska vi till en svensk tjej som heter Elin och sen får vi se var kvällen tar oss.

Gossip Girl bilder / upper east side









Här står jag utanför Bass hotel. där bland annat Serena och hennes mamma bor under tiden som deras lägenhet renoveras och hennes bror äpå psyket. The Bass empire ;)


Julia!

den ursexiga chuck bass, mmmh.


The mets museum
Det är här de ökända trapporna är. Queen Bee and Jenny regerar här medan de tar sig ett yogurt. akta dig så att du inte sitter högre upp än drottningen för då ligger du illa till.


De två nya drottningarna.


Central Park
Där Nate springer med sin pappa.



Här har vi High school skolan, som jag tror egentligen ska bara vara för pojkarna. Men det är något mysiskt över hur de filmade det så att alla skulle ha gått på samma skola. Ja, jag vet inte riktigt.







Av med hatten för Gossp Girl.


love is sooon in the air

Idag har varit en stimulerande dag, jag är ÖVERLYCKLIG för att mina sötisar Linn och Lasse ska boka resa imorgon. Och de ska inte åka var som helst, de ska åka hit, till mig!!! AAAHHH! :D:D happy happy lolita.. :D
Detta ska bli så sjukt roligt, men att det är 6 månader bort gör inget, även den dagen kommer komma.
Kärlek




Bilden på frissan som förfrågades..


Lördag/Söndag

Denna helgen har varit i sparsamhetens tecken, vi har gjort allt för att inte spendera pengar. Har inte lyckats helt men ganska bra. För att ha en billig helg har vi ändå hunnit med massor. I lördags bestämde vi oss för att åka på Aupair mötet som var i Rye. Mötet var på the iceskating casino så vi åkte skridskor några timmar och det var faktiskt väldigt kul.


Svenska tjejer

Efter en eftermiddag i rinken drog vi hem till mig en runda och socialiserade oss lite med min familj och sen bestämde vi oss för att utnyttja vårt presentkort på bio och åka till Bronx och se på "roommate".



3/5 toasts
Tyckte att filmen var okej, men jullia gillade den jätte mycket så jag antar att den är värt att se. Den är inte jätte läskig trodde att det skulle vara värre, det är mer av en psykfilm.

Efter att vi sett på bion var vi sjukt hungriga och vi letade efter ett ställe där vi kunde äta, men allt vi kunde hitta var det lång väntetid för att få ett bord, så vi hamnade tillslut i New Rochelle på en mexicansk restaurang.

I söndags tyckte jag att det var dags att besöka vårt kära manhattan igen och tur med vädret hade vi. Efter att det rösregnat hela lördagen var det chockerade att se solen igen. Det är även mildväder så peppa peppa att snön smälter. När vi satt på tåget in till manhattan bestämde jag och julia oss för att köra en dag i Gossip girls tecken och besöka de mest kända ställerna från serien. Så för er som älskar gossip girl lika mycket som vi gör rekommenderar jag verkligen detta. Det blev sjukt mycket vandrande dock men det var det värt. Klart man kunde ta tunnelbanan men med vår i luften vore det ett brott. Så jag skulle gissa på att vi gick 70-80 block. Vi såg bland annat Mets-trappora, Bass hotel, deras highschool och restaurangen där serena och nate "gör bort sig" i första säsongen, (men det var stängt så vi kunde inte se själva baren). Vi följde även några av Sofi Fahrmans tips på shopping ställen i gossip girl stil. OCH det var fancy och skitdyrt! Men jag kunde se Chuck och Blair i mycket av sakerna så det var kul. Tackar Adam för min Iphone med "fri internet tillgång", det är så hjälpfullt när man ska hitta till ställen.
Bilder har julia så det kommer senare.


.

Här finns inte uttrycket: det finns inget dåligt väder bara dåliga kläder.

Attans att inte jag var uppväxt här.


Domstolen

Igår var jag skitnervös, på grund av mina hyffsat dåliga anledningar till varför jag hade svängt vänster där det inte var lagligt. Jag skulle nämligen åka till domstolen och försöka prata mig till ett mildare straff. Straffet som jag sedan innan hade hört att jag skulle få var 185$ och två prickar i registret.

Jag åker dit vi nio och fick vända eftersom det inte öppnade förrän 10, VARFÖR SKRIVA ATT JAG HADE EN TID KLOCKAN 9 DÅ. Så åkte hem och sov i 40 minuter och återvände. Kommer in i en rättssal full av människor och blir ytterligare bajsskitnervös, ska jag ställa mig framför 30 människor och säga min dåliga anledningar till att vara olaglig.
Men efter förseningar får jag veta att domaren skiter i vilka ursäkter man har till sitt brott och kommer sänka ALLAS böter med hänsyn till sitt tidigare brotts/trafik register. Så jag behövde inte yttra ett ord och slapp mina prickar och behöver betala 150$. Så jag uppmuntrar alla till att bara gå dit och sänka sina straff, skyldig eller inte.



Vermont












RSS 2.0