Vermont

Har haft en mycket lyckad helg i Vermont, en delstat norr om NY. Vi blev försenade i fredags så kom inte upp förränn halv 2 på natten och jag gick direkt och sov. I lördags gick vi upp hyffsat tidigt men eftersom vi råkade låsa oss ute kom vi inte iväg förrän 10.30 i alla fall. Efter mycket grejande hittade vi tillslut en nyckel som passade och kunde komma iväg. Huset som vi bodde i vad Michaelas hostföräldras och det var ett jättefint hus med fina möbler och massvis med aktiviteter. Huset låg 7 minuter från liftarna så vi var snabbt där, det kostade 118 dollar att hyra ett par kassa skidor och åka i ett lagom stort område för en helg. det var i huvudsak låa backar och ett område med svart, men de svarta var mer som rött. Det spelade inte så stor roll hur brant det var för det var jättefint i backarna och det var mycket svängrum. Så vi började med att åka med Nina och Michaela som är nybörjare och det gick ganska bra för dem ändå. Sen åkte jag och Chantel ensamma eftersom vi båda har åkt mycket. Det var roligt att stå på ett par skidor igen och känna farten under fötterna. Vädret var även det okej, det var några minusgrader och molnigt och inte allt för blåsigt.

Efter att vi åkt några timmar och backarna stängt gick vi på afterski vilket var jättekul, det var bra livemusik och stämningen var på topp. Även ölen var skitgod. Så där stannade vi och berusade oss några timmar innan vi återvände till huset där vi lagade mat och hoppade in i jacuzzin.

Vi gjorde oss i ordning för att gå ut på ett ställe som hette snowbar men när vi kommer dit får vi ite komma in för att de tar inte internationella id, man måste ha ett pass om man ska komma in och vem är så jävla dum så att de tar med sig sitt pass när man ska gå ut. På afterskin fick vi höra att det skulle vara en jättestor fest samma kväll dit massvis av folk skulle komma. Så vi skulle träffa lite folk på snowbar som skulle ta med oss på festen, men eftersom vi inte kom in på snowbar så hängde vi på några som stod utanför snowbar som vi hörde nämna festen. Det var ett mycket trevligt gäng killar, jag, Nina, chantel och två av killarna gav oss av för att hitta festen i en urgammal saab. Men det roliga i det hela var att inte någon visste var festen låg, det var människor överallt på vägarna som letade efter festen. Så vi körde runt och letade, följde efter bilar och ringde runt till folk för att få tips. Vi körde även fast i snön så killarna fick putta loss oss medan jag körde. Och det värsta i det hela var att vi aldroig hittade festen utan vi åkte alla hem till killarna och satt och snackade i några timmar. Även om amerikaner är lite konstiga så hade vi trevligt. Så efrer att kommit hem runt 4-5 snåret som vi alla som bebisar.

Igår städade vi bara upp och åkte hem.

Idag är jag fortfarande väldigt trött efter helgen och skitnervös över min court sak imorgon. Bilder kommer senare...

vad är en bal på slottet

Tillägnar detta till julia, som inte ska med till Vermont i helgen för att hon måste jobba. Jag tycker det är jätte tråkigt och jag hoppas att jag kommer få det roligt men man vet ju inte, vad är en väl bal på slottet, den kan ju vara fruktansvärt långtråkigt, dötrist åååh tråkigt eller alldeles alldeles underbar. Jag tänker inte ropa hej innan jag kommer hem och därför bör du inet heller deppa förrän vi kommit hem igen. Se det som jag skulle se det, ett ypperligt tillfälle att sova. haha.

Annars känns det ganska bra, känns som att veckorna kommer rulla på i ruskig fart just nu, nästa vecka är det court och någon dag med organisationen på lördag, sen veckan efter är det nog ganska lugnt och sen är det kalifornia och veckan efter det är det födelsedags vecka för mig och Nina. :)

Adam är rätt skön ibland, han har sina stunder så att säga, han skrattade åt att jag skulle till court nästa vecka och sen sa han att han skulle betala denna ticketen, AH :S jag försökte prata bort det som man gör i det läget så nu vet jag inte. Sen ska jag kanske få köpa hans systemkamera billigt som han har liggande, han har två, en nikon d80 med extra zoom & porträtt lins. Men jag vet inte om det var båda eller bara ett som jag fick. Jag vet dock inet vad det skulle kosta mig, men det skulle förvåna mig om det kommer bli dyrt. Jag tänkte ändå köpa en kamera, och nu innan får jag använda den så mycket jag vill och testa. Så ska se om jag gillar den.

Så nu ska jag snart börja packa ihop alla mina saker och sen ha en skype det med tjejerna hemma. :) Lycklig tjej. Vi hörs efter helgen. Puss hej.

Och gunnel, jag skulle jätte gärna vilja ha en bild på sötbarnet. :)


I want to see your penis

Det säger min femåring konstant till sin pappa. Första gången satt jag i halsen..

snöstorm påväg!

snorunge

Under mina tre månader som jag har varit här nu har jag inte blvit utsatt för så mycket av barnen. Beter de sig illa, ger man dem antingen en varning om time-out eller så gråter de redan och snurvlar im sorry. Och den varning brukar hjälpa. Men på sista tiden har Emily varit väldigt negativ mot mig, hon ser sur ut bara jag kollar på henne och gör allt för att retas med mig och skriker alla svar och är allmänt otrevlig men detta har jag bara ignorerat även om jag inte borde alla gånger. Men Adam har sett henne göra det också men han säger ju inget och då känns det konstigt att jag skulle göra det. Men idag hos min hostmum så var jag ensam med barnen bara för en timme och jag och emily skulle göra hennes läxor. Hon skulle rita saker som börjar på N och hon skulle skriva nickelodeon, vilket jag inte visste hur det stavades. Så tog upp min Iphone för att söka och när jag sa hur det stavades, så skrek hon JAG VET och slog till mig. Jag sa till henne att så göra man inte och då spottade hon mig i ansiktet. :O Jag tog henne i armen och drog henne in i sitt rum för time-out. Gick ut och lekte med Caitlin och efter 5 minuter gick jag in till henne och frågade henne om hon var ledsen och om hon visste vad hon gjort fel och ville säga förlåt. Hon bara gav mig bitchblicken och sen spottade hon mig i ansiktet igen! :O Jag sa då att hon inte fick ha sitt DS (gameboy) i en vecka och hon bara tittade på mig utan ett ord. Jag höll nog på så i en kvart och gå in och fråga och gå ut och vänta. Tillslut började hon leka med saker på sitt rum, då släpade jag henne ut till en stol som stod mitt på köksgolvet och helt plötsligt var det inte lika roligt längre. Hon sprang upp ett antal gånger men jag bara tyst bar/drog henne tillbaka. Vi höll nog på i 45  minuter innan hon slängde ur sig Im sorry och vi pratade om vad hon hade gjort fel och sen kramades vi och det var över.

äkta Supernanny!

haha


Helgen

I fredags kom Anna hit och hjälpte mig återigen att färga mitt hår, vilket jag är fruktansvärt tacksam över. Sen kom även julia och vi gjorde scones! I lördags, jobbade jag en timme och sen åkte vi till White Plains för att bli klippta, vilket var sjukt behövligt. Jag vet inte om jag är nöjd ännu för håret är något fruktansvärt krulligt, så har ingen aning om hur kort det är. Men jag tror att både Nina och Julia är nöjda, även då de tog närmare 15 ccentimeter på Julias hår. Tur att det blev så fint så att hon inet blir helt förtvivlad. Varför har frisörer alltid en fårmåga att bara klippa på utan att tänka på hur viktigt det är för en själv. Hon sa att hon skulle ta 2,5 centimeter och det slutade med att det blev 15cm. Men som sagt Julia är jätte snygg i en lite längre page.

Sen efter detta blev det lite shopping på HM, åka hem hit göra oss i ordning och dra till New Jersey. Det tog cirka en timme att köra. Miaelas och Chantel hade en födelsedagsfest, vilket var trevligt och vi körde charader.

Igår åt vi långfrukost på ett bagelcafe, åkte till ett mall, shoppade ännu mer, vilket inte är bra då jag måste spara pengar för Vermont på fredag. Plus att jag måste köpa skidkläder!

no strings attached



5/5 toast
En sjukt bra film, Linn och Millan ni kommer älska denna. Ta med varandra och titta på denna och köp lite extra lösgodis till mig!


you gotta do what you gotta do

Ett av de störta samtalsämnena förutom värdfamiljer, snorungar och shopping är vikt. HUr mycket har du gått upp, vi kan inte fortsätta såhär.. Och detta samtalsämne råder mellan alla Au-pairer. Som jag hörde innan jag åkte hit var att det spelar ingen roll hur du gör du går upp i vikt i vilket fall. Maten är fetare, sämre och allt är halvfabrikat. Och det hjälper inte att barnen har sådana dåliga matvanor, macaroni and cheese, bagels, yogurts, nuggets och godis, kex, choklad, glass, popcorn mm. Så lösningen alla tar till är att gå till gymmet, och jag måtte säga att det är dötrist! jag har aldrig tränat på ett sådant sätt, genom att hålla på med en sport som tex innebandy gör att du inet tänker på att du tränar. Du står inte på en "pendelmaskin" och räknar minuter och kalorier. men jag har även gått på två lektioner, Cardiokick och aerogroove. Båda dessa lektionerna hade samma instruktör, kanske därför jag tycker att de båda var ganska patetiska. Om ni försöker föreställa er en svart muskulös man, minimala tighta shorts i grått som sitter så tight att du kan se strecken av tangastringen på hans rumpa, ett vitt linne som även de sitter jätte tight, denna mannen är så mycket bög som man kan vara, han dansar, shake:ar och sjunger. Man kanknappt hålla ögonen på honom utan att börja gapskratta och undra hur fan han blev som han blev. Lektionen är mest som en dans, man jag antar att det bygger muskler.

jag försöker i alla fall gå till gymmet tre gånger i veckan, även om det är dötrist. you gotta do what you gotta do.


Staten island

Igår var jag och Nina lediga, så vi och två andra tyskar vid namn Philip och shirley åkte in till manhattan. Philip skulle ta oss på en liten guidning. Vi  började med att ta oss ner till The south ferries, och tog staten island båten över till staten island. Båten tog cirka 20 minuter och du körde precis ut med frihets gudinnan. Vi tog båten över för att kolla på två enorma brev som symboliserar friheten de människor har funnit som dog i terroritattacken den 11 september. Breven ska betyda att vi vill säga att vi saknar dem och hoppas att de har de bra.







Dessa två breven flyger iväg och man ser manhattanan och där de två tornen skulle ha stått i bakgrunden.

Sen åkte vi tillbaka med båten och åt lunch, gick och kollade på denna globen som stod mittemellan world trade center byggnaderna, som de senare grävde upp och placerade i en park inte långt där ifrån. Man kan se vilka skador globen tagit. Och sedan 11/9 2002 brinner där alltid en eld. Den andra bilden här nedan är från när den stod på sin ursprungliga plats vid world trade center.




Här har vi bilder från ground zero, som nu är en ända stor arbetsplats där de håller på att bygga den högsta byggnaden i amerika. Det ska vara klart 2016.





De som dog at the fire department.

Jag hade på ett sätt förväntat mig mer av en minnes plats, mer personligt och mycket större. Men det ska tydligen komma det med runt 2016. Detta är hur det ska se ut. Det ska vara denna byggnaden nedan, men den står inte där de andra tornen stod utan där tornen stod ska man fylla med vatten och göra som bassänger.

The freedom tower





JEEEEEAAAAAAHHHHH!!!

Precis efter att jag skrivit min klagosång, ett par minuter sen bestämmer jag mig för att besöka postlådan för att se om mina gossipgirl avsnitt har kommit. dumdumdumdumdum... öppnar den, GOSSIPGIRL; YES! MEN.. dumdumdumdum.. PAKET!!!!! Skriker och hoppar av glädje, för en underlig blick av grannen och springer sedan in. Kanske är jag som är apan?!?! Pissigt dåligt att det stå på paketen vad det är är man skickar ut och in saker från USA. Försöker hålla ögonen borta från lappen.. haha. lyckas nästan, sneglar ner på ett ord, GODIS!!! öppnar paketen, ser hemmakväll godis, ren glädje! Hoppar upp och ner.. Ni skulle sett detta. Tur att jag är hemma själv så jag inte framstår som en alien. läser mina helt underbara bev från mina bästaste vänner. jag saknar er jätte mycket och tycker ni är de vackraste människorna på jorden. <3 Vad lyckligt lottad jag är som har såndana kompisar som er Linn & Millan <3. Öppnar mitt paket och vad får jag se, ett Iphone fodral, vänder på det och ser att vi, i den vackraste vinklen finns på baksidan. Brister då ut i gapskratt :D fan vad vi är snygga! :D haha. Och jag är jätte glad för presenten, nu kommer jag ha med mig er överallt och min Iphone är jättefin! :D:D Vem valde bilden? haha. jag älskar den! och er!

Känner jag mig själv rätt så kommer ja väl slarva bort mobilen, men peppa peppa jag ska göra mitt bästa, för jag har den finaste, mest betydelsefulla mobilen i världen.

PUSSS




min klagosång

Varför har man alltid sån förbannad lust att klaga. Det bästa med att vara här på denna sidan atlanten borta från vardagen är att alla sitter i samma klagobåt. Alla är missnöjda med något eller har något dramatiskt att berätta. Men med en ny kultur och ett gäng amerikanare runt omkring sig kan man inte mycket annat göra. För jag måste medge att de där amerikanarna som jag träffat, pratat med, sett på mcdonalds eller beskådat i kön på utcheckningen på Emilys skola är inget vidare klyftiga eller väluppfostrade. Även om människor här välbärgarde och klädda i en liten suit så står det ändå dumjävel i pannan på dem. Människor här har andra värderingar och för sig på ett helt annat sätt. Eller är det jag som är apan?! Är det vi svenskar som är deras totala motsats eller är det bara så enkelt att amerikanare generellt inte är ett speciellt klyftigt folk? <skrikiga, uppkäftiga, falska, dömande, dramatiskta och väldigt självcentrerade.


vet inte om jag ska skratta eller gråta

Jag lever i en tv-serie, det är så mycket drama och så många händelser. Igår när jag hade varit på Lord and Taylor skulle jag köra urt och tänkte inte så mycket på det, hinner 500 meter när jag hör sirener bakom mig. jag stannar och polismannen kommer fram och säger att man får inte lov att svänga vänster när man kommer utifrån Lord and taylor. Jag var chockad, jag hade inte sett någon skylt, men han påstår att det är två stora skyltar på andra sidan av vägen som jag körde ut på. Jag tittade inte ens över på den sidan, men kollar ju åt sidorna när man kör ut på en väg, inte rakt fram. Så han tar mitt körkort och lite uppgifter och försvinner tillbaka till sin bil, han tar god tid på sig, kommer tillbaka och säger; här är din domstols tid och datum! Det kom som en käftsmäll, behöver jag gå till domstol för att jag missat en skylt. Han säger bara som du inet erkänner och betalar, om du vill veta vad du behöver betala ring detta numret...

Jag åker hem, pissigt förbannad, för att känns som något jag inte rådde för, jag såg inga skyltar.. det var inte som att jag sket i skyltarna, eller körde för fort eller inte stannade ordentligt vid en stoppskylt. Ringer numret hela dagen men det är ingen som svarar. Adam tror att de berodde på att det hade snöat och då tar man ledigt och stänger att kommunala arbeten i detta landet (patetiskt!). Pinsamt när jag berättade för Adam men han bara skrattade åt mig att jag hade varit nervös över att berätta det och sa att det kunde hända alla. Sen frågade han om jag inte log lite extra och försökte tindra mig ur det! haha

Imorse ringde jag numret och fick reda på att jag har 1300kr i böter och får två prickar i registret. Sex prickar och du får böter, elva och du får körkortet indraget i en månad och prickarna stannar i 18 månader.

Adam tycker att jag ska ta det till domstolen, som jag redan har tid och datum för, för att han säger att man brukar få reducerat bara för att man dyker upp. Och att jag har inte varit här så länge så jag är inte van vid deras system. Och att det var massvis med snö.. haha. Och jag kan inet få ett värre straff än vad jag redan har så varför inte. :)

Igår var en jävla skit dag, inte nog med att jag fick böter så skrev Michelle att jag ska jobba hela helgen. Och vi hade innan kommit överens om att manmåste minst säga det en vecka i förväg för att helgerna är min tid då jag kan planera saker. Så på lördagen skulle, Sofie från boston komma ner till New York och jag skulle visa henne runt och på kvällen skulle vi på Philips fest. Skulle jobbat 12-19.30 på lördag & 8-15 på söndag. Men när hon kom över med Caitlin nyss sa jag att jag tyckte att det var för kort varsel och att hoon förstod det. Så vi kom överens och flyttade lite på tiderna så nu jobbar jag 12-19 & 11-16. Vilket är bättre. Det är inte det att jag inte vill jobba, det är mer det att jag hade planerat saker och hon inte frågade om jag kunde.

Hoppas på en betydligt mycket bättre dag idag.

Över och ut

mmh, coooookies

Idag väntar vi ännu en snöstorm och skolorna kommer vara stängda imorgon. liksom hur kan man stänga skolor för att det snöar, folk förbereder sig för att inte gå till jobbet och ingen vågar gå utanför dörren. Jag minns när jag behövde cykla till skolan och det var så mycket snö att hjulen bara spann, eller när det var så halt att man knappt kunde styra för minsta lilla snea rörelse skulle du välta. Plus så fick man ta stora vägen till skolan och hålla sig i bilspåren för att ta sig fram. men då var det inte en jävel som stängde några skolar och här åker alla bil eller buss till skolan. Kan inte ens påminna mig att jag har sett en cykel sen jag kom hit.

idag har jag varit på gymmet med Nina och Julia, vi bestämde oss för att ta en kurs vilket vi inte har gjort förrut. Vi skulle gå på cardio kick, låter jobbigt. Men det var det inte, det var ganska mesigt, en bög i trikå stående och viftade lite på armarna som skriker push, push, push! Så ganska mycket fail pådet, men vi ska testa någon annan klass innan vi dömer ut det helt. 

Sen har jag tittat på två filmer, duschat, bakat cookies och haft cookie bjudning. :) Det var mysigt att ha lite folk över dock kom inet så många eftersom folk mhär har snöfobi. Men det var iaf Julia, Elin, philip, Lukas och jag. Killarna hostar en fest på lördag så då blir det påat igen. :) Hoppas på lite bättre lycka denna gången. Hemmafest dock, nära till toan. haha, nej nu ska vi tänka positivt! 

Så imorgon vet jag inte vad som händer, jag skulle vara ledig men jag vet inte nu när barnen inte har skola. Jag ska iaf sova. Nu ska jag krypa ner i soffan och läsa mig "the Carrie diaries" bok! Handlar om carrie i sex and the city när hon gick i high school. Lite lagom ansträngande för hjärnan. Men det är alltid bra att läsa på engelska. 

Hoppas att ni har det bra där hemma! 
Över och ut.  

Caitlin gör det igen!

http://www.youtube.com/watch?v=MTbOa1dA6H8

heute

jag har inte gjort så speciellt mycket, jag jobbade 7-9. Tog mig till gymmet och träffade Elin och gänget så blev kvar på gymmet i två timmar. Sen blev det ett stopp på fairways för att köpa en sallad. Tog mig hem och såg på gossip girl och drack julmust. Har haft skype dejt med Ellie och Lasse, sovit en timme, duschat och ska nu till pelham för att ta en öl med Anna. :) så mycket roligt hade jag att berätta om idag. Är bjuden på fest på lördag är väl det bbästa jag har att bjuda på och ett film tips. 

 


Mamma mia!

Har trots allt haft en bra helg så här långt, det var mycket trevligt att trääffa lite svenskt blod i och med Julias kompis Stefan som vi hade middag med på Vapaino i fredags. När man lever här så är det som om man är i en bubbla man umgås bara med au-pairer och man ser på hela situationen och New York på ett helt annat sätt. Han påpekade diskuteras om avgaser, mörkhyade, droger, brottslighet och hur sunkigt allt var och hur bra Sverige är. detta är saker som man är helt blind för när man bor här. Kan inte komma på att jag ens tänkt på de flesta av dessa sakerna. Vi diskuterar familjer, andra au-pairer, våra liv och vad vi ska resa och vad vi ska upptäcka.

Idag tog jag och Julia 11.37 tåget i till NYC och skulle gå på Broadway/födelsedagsshow för Julia! Vi började med att gå på frukost på ett ställe som hade sjukt god bagel with grönsaks-creamcheese. Sen traskade vi bort till Times Square som är det största painet som NY har att bidra med. Så mycket folk, galna turister, gatuförsäljare, comedyshow snubbar och allmänt kaos. Fick till Mamma mia, fick vänta ett tag, men det var det så värt, tror att vi båda log och skrattade oss igenom hela showen, den var så bra.. Sophie, dottern sjöng lite sådär ibland men annars var det hur bra som helst. HELGADE VARE ABBA! Vilka jädra däängor de har skrivit, melodier och texter! Sjukt imponerad! Så Mamma mia fick 5/5 :D Nu är nästa Lejon Kungen som jag vill se, har hört så mycket bra om den.



Jag tror att vi alla har varit lite deppiga denna veckan, vi har alla våra anledningar. Familjebekymmer.. och nu även sjukdom, efter showen mötte vi upp Nina och Annabanan som äntligen kommit tillbaka från Haiti och gick och käkade och fikade. På caféet blev julia plötslig illamående och behövde spy, hennes familj är också sjuka, så nu hoppas vi alla på att vi inte är smittade och på en betydligt mycket bättre kommande vecka. Har inte hunnit tänka så mycket på mina bekymmer än, så att jag inte jobbar måndag & tisdag kommer göra att jag har för mycket tid att tänka. skit också.

över och ut, godnatt.

here we go again

Jag märkte att min hostmum blev lite konstig på nagelsalongen.. men tänkte inte så mycket mer på det. När hon i bilen frågar om jag kan passa barnen lite medans hon åker och tar en öl och ringer sin avokat förstår jag att någonting är fel. Hon gråter i hallen innan hon går och försvinner sedan ut.När hon kommer tillbaka är hon mest tystlåten och jag säger att jag ska med tåget vid 6.37 in till manhattan går hon ut med mig i hallen och säger att de ska till domstolen på onsdag och att Adam har ändrat sina krav. Jag som trodde att de var klara med vem som skulle ha vad och allt var vårdnaden heter. Men på sin semester hade tydligen hans familj intalat honom att hoNn kräver för mycket och nu ska de ta det till domstolen istället för att bara komma överens. Och hur jävla klyftig är killen, han vet att hon kommer söka för fullständig vårdnad och vad har han att sätta emot som jobbar 14 timmar om dagen och klappt hinner se barnen som det är nu. Tror han att han kommer få vårdnaden plus varannan helg?! Fick även veta att han tjänar enorma summor och att hon kräver 35 000 i månaden :O :O :O... men det är ju bara småpengar i deras bubbla.

Så nu vet jag inte hon sa att hon troligtvis inte kommer att få ta användning av mig tills detta är över och det kommer ta månader, hon sa mars om allt går som det ska. VAD HÄNDER MED MIG?!?!! Kommer de skicka hem mig? jag frågade henne, men hon trodde inte att Adam kunde göra det, men jag vet inte. Och om mamman får vårdnaden vad händer med mig då? Måste jag re:matcha då? Eller blir jag hennes Au pair. ÅÅÅH allt är kaos och jag som skrev till Linn idag att allt hade ordnat upp sig. Det fick jag ju äta upp. Känner mig väldigt pressad nu. Kommer han ha kvar mig här icke arbetande i tre måndader? Han är dock inte hamma ännu så har inte haft chansen att prata med honom, men vad ska han säga?



Nu ska jag försöka sova, Godnatt.

Är så glad att jag har Julia min schula! <3


Pedikyr & manikyr

Idag blev det inte riktigt som det var tänkt, det börjar med att det kommer mass sms klockan 5 på morgonen med att skolorna ska stänga tidigare idag på grund av snön. det är beräknat att bli snöstorm, men jag skulle inet kalla det storm, inte som förra gången. Det snöar men inte mycket mer. Tänk om vår skola hemma skulle stänga varje gång det skulle bli lite snö. Vad mycket fritid vi skulle ha då.

Så jag fick hämta Emily på skolan vid 11.30, Michelle och Emily åkte till Ikea och jag och Caitlin åkte till Caitlins ballet. Efter det åkte vi alla för att få manikyr & pedikyr. Att säga att man inte blir lyckligare av att ha pengar är såndan stor lögn. Det säger bara vi som inte har några. Det var jätteskönt att bli ompysslad lite och få massage. Tog en neutral färg för att slippa ta hand om dem senare. Jag älskar att de unnar sig saker hela tiden. På min tid var alla dessa speciella saker som att gå på zoo, museum, bio, ut och äta och sådana saker något man gjorde när det var något speciellt. Här gör man det som en vanlig dags underhållning. Michelle ställer alltid frågan, aha, vad ska vi då göra.. shoppa eller gå ut och äta? Det är väl antagligen därför de har andra som gör alla saker åt dem, de ser inte hushållet som något man underhåller eller sköter på sin fritid. jag ska gifta mig rikt! haha*






WC

Amerikanska toalettbås, hm, har man inte ett bås runt toaletten för att man vill vara själv när man ska utföra sina behov. Det var i alla fall vad jag trodde, men här har de så stora glapp mellan dörren och väggarna så att man ser in på den som sitter på toaletten. Varför har man ett två centimeter stort hål på varje sida av dörren? Jag vet inte hur många underliv jag har råkat beskåda. Usch!

Sen så när jag sitter där tar toalettpappret slut och jag ska räcka mig efter den nya rullen så är det ett hål in till båset jämte i och med att toalettrullen hade tagit slut. Där fick man sig åter en syn. Man går inte säker på toaletterna här. Bör kanske föra statestik på vilka som står upp eller sitter ner när de torkar sig, framifrån eller bakifrån?!

Michelle 32!

Igår var det min hostmum Michelles födelsedag och kvinnan fyllde 32 år. Hon är inte så gammal ändå eller är det jag som börjar komma upp i åren. Jag hade köpt ett jätte fint smyckesträd på Urban outfitters, som jag egentligen själv skulle vilja ha, men kan ju inte släpa på ett träd. Hon blev glad i alla fall. Tänkte att jag skulle berätta lite om vad vi gjorde. Hon hämtade mig runt 6 och hon, jag, barnen och hennes pojkvän Gram åkte till Queens och koreatown för att ha middag. När vi kom dit var hennes tae kwon do kompisar även där. Det var jätte mysigt, hade aldrig ätit koreansk (eller vad man säger) mat. Men det var så gott, det kom in typ 25 olika rätter, kanske 20 små rätter som man skulle dela på, det var kött, frukt, tofu, nötter och grönsaker. Starkt, sött och surt. Sen kom det in några större rätter och koreansk barbeque, man luktade kött efteråt eftersom man hade sin egen grill på bordet. Det var verkligen något som jag aldrig ätit och det var så gott. Glömde kameran hemma dock så det blev inga foton.

Fick jätte ont i magen senare när jag skulle sova, men det var nog magen som fick en chock eftersom den inte fick behålla någon mat på hela lördagen.


I onsdags åkte jag och Nina in till Manhattan för att träffa Anna och gå runt och se lite. Vi gick och åt på mitt favorit ställe i den Italienska delen av manhattan, de har så god pasta! Sen gick vi ner till greenwish village, vilket är ett av mina favorit ställen på manhattan, fyllt av mysiga caféer och det ser ut som carries gata i sex and the city med trapporna upp till dörren. vi gick även och tittade på the friends building, från vänner serien.





The black swan


4/5 toasts


It's alive

Nu har det varit dåligt med uppdateringarna, jag vet! Och ärligt vet jag inte om det finns mycket att berätta. Jag har totalt gjort bort mig, igen.. Nyårsfesten.. det börjar bra med att vi gör oss i ordning och vandrar bort till tåget där vi möter upp med de andra töserna. tar tåget, tunnelbanan, går tre blocks och sedan kängar på oss högklackat och entrar scenen, piss nervösa, falsk leg, killen kollar på dem och vi får gå in. Förvånad, något. Julia är övertygad om att han visste att de var förfalskade. Men det får vi nog aldrig veta. Stället är grymt, lite mindre än vad jag trodde men det är massvis med folk och draget är igång. Vi hänger i baren, dansar, hänger i baren, går på toa ja ni vet det vanliga. Klockan halv tolv får vi för oss att vi måste dricka mer och går till baren, MISSAR TOLV SLAGET, haha det är ett stort fail, men det som man förväntade sig hände aldrig, vi hörde inget räknade, det var inga som gick ut, vi såg inga fyrverkerier.. ja vi missade det helt enkelt.. Hamnde i alla fall ute och stod och pratade med vakterna, c /o BOB. haha. Där måste det ha hänt något för sen minns jag inte mycket. TACK Julia & Nina. Hoppas att det här var sista gången som det hände, för jag vill aldrig vara med om denna natt och bakfylla igen (millan tänk filippinerna så förstår du). tack gode gud att jag fick med mig allt hem och att vi ens kom hem. Förlåt mamma & pappa jag ska vara mer ansvarsfull från och med nu! Jag tog i alla fall med mig 70 dollar ifall ifall och de var min taxibiljett hem.
Men sammanfattningsvis så hade jag kul. tror jag.

Elvira du bad om bilder, det kommer komma några men de flesta bör raderas!










RSS 2.0